طرح تولید کنسرو ماهی
نوشته شده توسط : کاردوک

 

معرفی کنسرو ماهی | طرح تولید کنسرو ماهی

ماهی ها و فرآورده های وابسته به آن از غنی ترین مواد غذایی مورد استفاده انسان می باشند. این ماده غذایی در کنار کالری بالایی که دارد، حاوی پروتئین با کیفت بالا و اسید آمینه های ضروری نیز است که جایگاه بالایی در تغذیه انسان دارد.

از دیگر خواص قابل توجه انواع ماهی ها می توان به این موضوع اشاره کرد که میزان چربی و کلسترول آن ها بسیار کم است و در عین حال دارای اسید چرب امگا 3 می باشد. ماهی ها دارای انواع ویتامین های محلول در آب و محلول در چربی می باشند و حاوی انواع مواد معدنی شامل سدیم، آهن، فسفر، سلنيوم، روی، منگنز، مس و … هستند.

فرآیند تولید کنسرو ماهی به گونه ای می باشد که تمامی خواصی که از انواع ماهی ها نام بردیم حفظ می گردد؛ اما تاریخ نگهداری ماهی افزایش پیدا می کند. پس از پخت اولیه ماهی ها آن ها در قوطی های مخصوص قرار داده و پس از اضافه کردن نمک و روغن، طی یک فرآیند حرارتی، ماهی را کنسرو می کنند.  شما در هر جایی که هستید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد طرح تولید کنسرو ماهی می توانید با کارشناسان کاردوک تماس بگیرید.

 

مواد اولیه استاندارد

در فرآیند کنسرو ماهی، برخی از مواد اولیه استفاده می گردد. اگر قصد راه اندازی خط تولید کنسرو ماهی را دارید، بهتر است به استاندارد بودن مواد اولیه دقت داشته باشید. در ادامه به ویژگی های مواد اولیه استاندارد در کنسرو ماهی اشاره کرده ایم.

  • ماهی : برای تولید کنسرو ماهی باید از ماهی سالم، بدون عیب و تمیز استفاده گردد. از ویژگی های سالم بودن ماهی می توان به داشتن پوست شفاف و طبیعی، دارا بودن بوی ماهی تازه سید شده، عضله های سفت و در عین حال ارتجاعی، چشم های روشن و شفاف اشاره کرد. در تولید کنسرو ماهی هم از ماهی های منجمد و هم از ماهی های تازه استفاده می شود.
  • روغن : برای تولید کنسرو ماهی روغن نیز استفاده می گردد. معمولا روغن مورد استفاده در صنعت کنسرو سازی روغن مایع خوراکی همچون روغن زیتون است.
  • نمک : نمک مورد استفاده در کنسرو ماهی نیز باید دارای ویژگی های استاندارد باشد.
  • آب : برای شستشوی ماهی ها باید از آب آشامیدنی استفاده گردد.
  • قوطی : در صنعت کنسرو سازی باید از قوطی هایی که در برابر خوردگی و ضربه مقاوم هستند، استفاده گردد.

کد آیسیک مرتبط با صنعت تولید کنسرو ماهی

کد آیسیک مرتبط با صنعت تولید کنسرو ماهی به شرح موارد زیر است:

  • کد آیسیک کنسرو انواع ماهی : کد 15121113
  • کد آیسیک کنسرو میگو : کد 15121131
  • کد آیسیک پودر ماهی (غیر خوراکی) : کد 15121612

بررسی کالاهای جایگزین

در صنایع غذایی پیشرفت های بسیاری دیده می شود. به طوری که اگر یک کالا وجود نداشته باشد، محصولات مشابه با آن جایگزین شوند. در مورد کنسرو ماهی، محصولات بسیاری همچون کنسرو انواع لوبیا ها، کنسرو بادمجان و انواع خورشت ها و البته دیگر فرآورده های گوشتی شامل سوسیس و کالباس می تواند جایگزین تن ماهی شود.

اما با این حال نیز گوشت آبزیان همچون گوشت ماهی دارای هضم پذیری بالایی هستند. میزان پروتئین موجود در گوشت ماهی بسیار بالا بوده و البته از نوع باکیفیت نیز هست.

همینطور نکته قابل توجه دیگر این است که بیماری مشترک میان انسان و آبزیان بسیار کم بوده و می توان نتیجه گرفت که حتی استفاده از گوشت آبزیان برای انسان سالم تر است.

استفاده از ماهی ها به دلیل اینکه این ماده غذایی سرشار از موادمعدنی، امگا 3 و .. است؛ حتی می تواند در جلوگیری از بسیاری از بیماری ها موثر باشد. بنابراین استفاده از گوشت ماهی به دلیل ارزش غذایی بالاتر برای انسان در الویت مصرف قرار دارد. شما در هر جایی که هستید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد طرح تولید کنسرو ماهی می توانید با کارشناسان کاردوک تماس بگیرید.

اهمیت استراتژیکی کالا در دنیای امروز

امروزه با تغییر ذائقه مردم، استفاده از غذاهای دریایی نیز افزایش پیدا کرده است. در برابر تقاضای بالایی که برای غذاهای دریایی وجود دارد، ذخایر آن ها رو به کاهش می باشد.

تولید کنندگان فعال در این زمینه سعی در ایجاد تنوع در بین محصولاتی که به مشتریان ارائه می دهند، دارند. به همین دلیل صید آن ها با افزایش همراه بوده است. در حال حاضر آبزی پروری یک صنعت عمده تجاری در تولید غذاهای دریایی می باشد.

فرآیند تولید

پس از اینکه انواع ماهی از دریا صید می شود، به دلیل فعالیت باکتری ها و آنزیم، در معرض فساد و خرابی قرار می گیرد. برای افزایش ماندگاری و مدت زمان نگهداری ماهی ها از روش کنسرو کردن استفاده می کنند. در ادامه به فرآیند تولید کنسرو ماهی اشاره کرده ایم :

  • مرحله اول  : ماهی های صید شده از کامیون های سرد خانه دار تخلیه می شوند و سپس ماهی های سالم از ماهی های زخمی جدا سازی می شوند.
  • مرحله دوم : ماهی ها به سردخانه منتقل شده و در دمای منفی 18 درجه سانتی گرارد نگهداری می شوند. ماهی ها کم کم و به اندازه نیاز برای کنسرو کردن از سرد خانه خارج می گردند.
  • مرحله سوم : در این مرحله ديفراست و سرزنی ماهی ها انجام می شود. در ادامه ماهی ها به تکه های کوچکتر قطعه قطعه  می شوند. در این مرحله ضایعات ماهی ها نیز وارد سردخانه ضایعات می شود.
  • مرحله چهارم : قطعات ماهی با آب تمیز شستشو داده می شود.
  • مرحله پنجم : پس از شستشوی ماهی ها، قطعه های تمیز ماهی بر روی سینی های پخت قرار داده می شود و وارد تونل اتوکلاو برای پخت اوليه می گردد. در این مرحله به کمک بخار و هوای داغ در پخت اولیه میکرو ارگانیسم های موجود در ماهی تا حد امکان از بین می روند.
  • مرحله ششم : ماهی های پخته شده به قسمت جداسازی منتقل می شوند و استخوان، گوشت سیاه، پوست ماهی و گوشت ماهی از هم جدا می شود.
  • مرحله هفتم : گوشت های پاک شده به سمت قسمت پر کن هدایت می شوند و در قوطی های مشخصی به صورتی دستی و یا اتوماتیک ریخته می شوند. در این مرحله وزن قوطی ها نیز بررسی می گردد.
  • مرحله هشتم : قوطی های پر شده وارد بخش اضافه کردن نمک و روغن می شوند. روغن و آب نمک به صورت داغ به قوطی حاوی ماهی ها اضافه می گردد.
  • مرحله نهم : هوای داخل قوطی ها توسط دستگاه اگزاست خارج می گردد.
  • مرحله دهم : در این مرحله درب قوطی ها قرار داده می شود و چربی دیواره های قوطی کنسرو ماهی نیز توسط قوطی شود شسته می شود.
  • مرحله یازدهم : کنسرو های ماهی در دمای 121 درجه سلسیوس و به مدت 65 دقیقه استریليزاسيون می شوند.
  • مرحله دوازدهم : قوطی ها خشک شده و پس از بسته بندی اولیه و کد گذاری به انبار منتقل می شوند.

ویژگی های استاندارد فرآورده نهایی | طرح تولید کنسرو ماهی

محصول نهایی که در کارخانه های کنسرو سازی ماهی تولید می شود باید دارای ویژگی های استاندارد فرآورده نهایی باشد. از مهم ترین این استاندارد ها می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • داشتن قوطی های بدون زنگ زدگی، باد کرده، لحیم شده، ضرب دیده
  • بدون علائم نشتی در قوطی های کنسرو ماهی
  • بدون هیچ گونه ضایعات غیر گوشتی ماهی شامل پوست، استخوان، باله، فلس و … در محتویات درون کنسرو ماهی
  • سفت و بدون بافت متلاشی شده ماهی موجود در قوطی کنسرو
  • دارا بودن رنگی روشن و یکدست
  • داشتن طعم و بوی طبیعی
  • عدم استفاده از هر گونه مواد افزودنی

نشانه گذاری | طرح تولید کنسرو ماهی

نشانه گذاری های موجود بر روی قوطی های کنسرو باید خوانا و البته دارای ویژگی های زیر باشد.

  • درج نام محصول به صورت کامل مثلا با گوشت تیره با بدون گوشت تیره
  • ذکر دقیق مواد اولیه و اجزا به کار رفته در کنسرو ماهی
  • درج شماره پروانه ساخت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
  • ذکر شماره سری ساخت، تاریخ تولید و تاریخ انقضای مصرف
  • درج وزن خالص محتویات کنسرو ماهی
  • قیمت برای مصرف کننده

تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز | طرح تولید کنسرو ماهی

در خط تولید کنسرو ماهی به برخی تجهیزات و ماشین آلات به شرح موارد زیر نیاز می باشد :

  • دستگاه های مربوط به تمیز کردن محتویات اضافه‌ درون شکم ماهی
  • دستگاه برش و قطعه قطعه کردن ماهی
  • تجهیزات مناسب شستشو ماهی
  • دستگاه نمک ریز
  • دستگاه روغن ریز
  •  اتوکلاو
  • دستگاه خنک کننده‌ ی قوطی‌ ها پس از خروج از اتوکلاو

خدمات قابل ارایه  کاردوک به  طرح‌ها و واحدهای

برای تهیه طرح تولید دزد گیر خودرو و سایر طرح توجیهی ها در زمینه های مختلف می توانید با کارشناسان تماس بگیرید. از جمله خدمات مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک می توان به موارد زیر اشاره داشت :

  • تهیه و مشاوره طرح توجیهی و امکان سنجی طرح با استفاده از نرم افزار کامفار توسط متخصصین کارآمد مهندسی
  • ثبت نام در سامانه بهین یاب
  • ارائه خدمات در انتخاب ماشین آلات، تاسیسات عمومی و طراحی سایت پلان
  • راه اندازی و اجرای پروژه های صنعتی و خدماتی
  • کمک به تامین نیروی انسانی نصب، راه اندازی ماشین آلات و تاسیسات عمومی طرح
  • مشاوره بازاریابی و صادرات محصول با کیفیت به کشورهای دیگر
  • مشاوره اصلاح تکنولوژی، نوسازی و بازسازی واحدهای قدیمی
  • مشاوره ارتقا بهروری بنگاه

برای دریافت مشاوره کسب و کار در ایران و دیگر کشورها می‌توانید با کارشناسان مرکز کاردوک از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.

 

منبع: طرح تولید کنسرو ماهی




:: برچسب‌ها: طرح تولید کنسرو ماهی ,
:: بازدید از این مطلب : 214
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 28 دی 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: